We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst gelijk tegen DAW uit Schaijk

maandag 9 maart 2020 door

Venhorst gelijk tegen DAW uit Schaijk

Venhorst ontving op zondag 8 maart DAW uit Schaijk, dat met 1 puntje minder net onder Venhorst in de middenmoot op de ranglijst terug te vinden was. Gezien de kleine onderlinge verschillen op die ranglijst dus, zoals elke week eigenlijk, alweer een wedstrijd met grote belangen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een presentatie van André Ooijer over zijn voetbalcarrière en wat er zoal komt kijken bij het leven als profvoetballer. 

Het verslag van de wedstrijd: na de opening van de wedstrijd, door pupil Rens van Dooren, startten beide teams zonder tot grote mogelijkheden te komen. DAW verwierf zich aanvankelijk een licht veldoverwicht, maar Venhorst bleef minstens net zo dreigend. In de 18e minuut kwam DAW min of meer uit het niets plotseling op 0-1 via een balletje binnenkant paal.
In de 38e minuut een grote mogelijkheid voor Venhorst toen een vrije trap van Rens van Sleeuwen van richting veranderd werd. Een soort van scrimmage voor het DAW doel was het gevolg, maar de bal werd uiteindelijk weg gewerkt. Even later volgde nog een goed schot van Mike van Grinsven, maar dat werd gestopt door de Schaijkse doelman. En dus zaten de Venhorstse toeschouwers te wachten op de gelijkmaker alvorens naar de koffie of thee te gaan, maar die kwamen bedrogen uit. Uit een laag voor het doel genomen/gekomen corner ging de bal aan vele benen voorbij en werd die bij de tweede paal in het Venhorstse doel getikt, 0-2. Een tegenvaller net voor de rust en aan de spelers van Venhorst de taak om hier in de 2e helft wat aan te doen.
Met Joep v.d. Bosch en Jelle van Gerwen in het team kreeg Venhorst de overhand, maar grote kansen werden aanvankelijk niet gecreëerd. In de 57e minuut kopte Luuk v.d. Boogaard uit een vrije trap op doel, maar de goed keepende DAW doelman stopte zijn inzet. Venhorst bleef doorgaan om de aansluitingstreffer te maken, maar de DAW uitvallen bleven de attentie van de Venhorstse verdedigers vragen. In de 75 e minuut verdween een goed schot van Rob van Dooren net over het doel. En zo zag het er steeds meer naar uit dat de drie punten mee naar Schaijk zouden gaan. Tot Tijn v.d. Vossenberg in de 90e minuut opdook voor het DAW doel en de 1-2 liet aan tekenen. De eretreffer dachten wij. Maar in de 92e minuut zag Rens van Sleeuwen uit een voorzet van Mark kans de gelijkmaker op het scorebord te zetten, 2-2.
Een niet verwachte, maar op basis van de 2e helft zeker welverdiende stand. De wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter daartoe het sein geeft en dus ging Venhorst nog door. Luuk v.d. Boogaard kopte nog knap op doel, maar zijn inzet werd uit de kruising getikt. En toen de 3-2 toch nog viel werd die afgekeurd wegens buitenspel….
Al met al een belangrijk punt, zeker gezien de 0-2 ruststand.

Volgende week speelt Venhorst uit tegen Real Lunet, en ook dan is de wedstrijd pas afgelopen als de scheidsrechter affluit!
Komt dat zien.