We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst moet winst aan DAW laten

maandag 28 oktober 2019 door

Venhorst moet winst aan DAW laten

In de voorbeschouwing van DAW  uit Schaijk lazen we hoe beide teams al jaren met minimale verschillen hun wedstrijden tegen elkaar spelen. En ook dit keer was dat weer het geval. Venhorst begon in ieder geval scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd, al leidde dat niet tot echt grote kansen. Na een twintigtal minuten kwam DAW een paar keer gevaarlijk voor het Venhorstse doel met hun kopkracht, maar ook dat bleef zonder doelpunt. In de 27 e minuut loste Teun vd Putten een schot op doel, dat door de DAW keeper niet vast gehouden kon worden, maar de attente Thijs van Sleeuwen kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te kunnen tikken. In de 43 e minuut een levensgrote kans voor DAW, waarbij de goed keepende Mickey vd Cruijsen zich voor de alleen op hem afkomende tegenstander wierp, waarna de rebound door Tijn vd Vossenberg van de doellijn werd gehaald. Met een 0-0 ruststand gingen de teams naar de thee.

Venhorst begon sterk aan de 2 e helft en in de 55 e minuut stormde Luuk vd Boogaard naar voren, energie de strijd aan te gaan. Enkele minuten later volgde na een goede aanval de 0-1 door Thijs van Sleeuwen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Hierna kwam DAW geleidelijk aan weer beter in de wedstrijd. In de 74 e en 75 e minuut kreeg DAW drie corners achter elkaar en de derde werd onhoudbaar binnen gekopt, 1-0 dus. Venhorst toonde deze wedstrijd echter weer de strijd en veerkracht, die nodig is op dit niveau en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 80 e minuut een goede kopbal van Rens van Sleeuwen en hierna nog vele ballen, die richting het keepersgebied van DAW gepompt werden, waar inmiddels ook Luuk vd Boogaard was gaan wonen. Het risico was natuurlijk wel, dat DAW met snelle uitvallen gevaarlijk kon worden, maar de verdediging was scherp en voorkwam verdere schade. Helaas bleef de gelijkmaker uit, maar het vertoonde spel en de inzet geven voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijd, zondag thuis tegen EVVC. We hopen natuurlijk op flinke steun van onze supporters.