We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst neemt nieuw Europees Wifi-netwerk in gebruik

zondag 3 november 2019 door

Venhorst neemt nieuw Europees Wifi-netwerk in gebruik

Venhorst neemt als één van de eerste gemeenten nieuw Europees Wifi-netwerk in gebruik! Op maandag 28 oktober heeft het bestuur van de Horst in Venhorst het nieuwe Europese Wifi-netwerk in gebruik genomen.

Europese subsidie voor Wifi in openbare ruimten
Het hebben van wifi op zich is natuurlijk niks bijzonders meer. Voor ons althans. In veel Europese landen is de ontwikkeling van dit soort netwerken nog veel minder vergevorderd dan in Nederland. Daarom heeft de Europese Commissie een subsidie beschikbaar gesteld onder de noemer ‘WiFI4EU’. Alle gemeenten in Europa konden een aanvraag voor deze subsidie indienen. Voorwaarde hierbij was onder andere dat het om een voorziening voor een openbare ruimte gaat.

Europese subsidie toegekend
De gemeente Boekel heeft in december 2018 een aanvraag ingediend om de Horst in Venhorst en het St. Jozefplein door middel van deze subsidie van een Wifi-netwerk te voorzien. In totaal hebben 13.198 gemeenten in Europa een aanvraag ingediend, waaronder 67 Nederlandse gemeenten. Boekel is één van de 33 Nederlandse gemeenten die een subsidiebedrag van € 15.000 toegekend heeft gekregen.

Eén van de eersten
Door het in gebruik nemen van het netwerk is de gemeente Boekel één van de eersten die het Europees Wifi-netwerk door middel van de subsidie WiFI4EU gerealiseerd heeft. Een gratis netwerk dat veilig én voor iedereen toegankelijk is. Iets om trots op te zijn en een mooie voorziening voor Venhorst!