We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst verliest nipt, Boekel Sport ruim

maandag 6 november 2017 door Mario van Dinther

In de voetbalcompetitie was het voor Boekel Sport een zware week na het overlijden van Harrie van de Rijt. Venhorst  wacht nog steeds op de eerste overwinning maar was er zondag dicht bij.

In Heeswijk wist het team van trainer  Joost Janssen drie keer te scoren. Het was niet voldoende voor de overwinning want de thuisploeg, Heeswijk, maakte er eentje meer. Een matige eerste helft van Venhorst die zich in de tweede helft terug knokte en met 10 spelers eindigde na de rode kaart voor van Dooren van Venhorst.

Boekel Sport had een zware week achter de rug. Eerst werd in Oploo een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Harrie van de Rijt.

Vervolgens mogen de voeten van de Boekel Sport 1 spelers spreken en even een einde maken aan de ellende. De druilerige regen maakte een poosje plaats voor een warm zonnetje. En daar bleef het bij. Boekel Sport doelman Jesse Zwanenburg moest in de eerste helft herhaaldelijk reddend optreden. Zijn collega Excellent doelman kreeg een snipperdag aangeboden. In de 35e minuut was er een vonkje hoop voor Boekel Sport. In buitenspelpositie scoorde Boekel  Sport, tegen de verhouding in, een doelpunt. Dat werd helaas, maar terecht, niet toegekend. 5 minuten later kwam Chris van Duinhoven, door een Boekelse glijpartij in scoringspositie en moest Jesse voor de eerste keer capituleren. Ja, het veld was, door de regen, nat en glad en ja, de rouwbanden zaten strak. Maar Boekel Sport kwam helemaal niet in zijn spel. Passes werden te laat gegeven, of niet goed, en elke tweede bal was voor Excellent. De schade bleef tot de rust beperkt tot 1-0.

De verwachting van het veelkoppige publiek van Boekel Sport was een tweede helft met voetbal  dat uit een ander vaatje zou worden getapt. Jesse Zwanenburg moest als sluitpost een aantal keren redding brengen, voordat Boekel Sport gevaarlijk werd. Bij een van die spaarzame aanvallen blesseerde aanvoerde Jelle Bouwmans zich dusdanig dat vervanging noodzakelijk was. In de 59e  minuut was het opnieuw Chris van Duinhoven, hij had gewoon de tweede bal wel, die raak schoot. Drie minuten later gaf simpel balverlies Frans Cuppens de mogelijkheid de uitgekomen Jesse met een prachtige stiftbal te passeren: 3-0. Een directe vrije trap, het is de 70e  minuut, betekende de 4-0. En twee minuten later werd met een kopbal uit een mooie voorzet ook de vijfde Excellent treffer een feit. Zelfs een eretreffer zat er vandaag niet in. Scheidsrechter Van de Rijt uit Venhorst kon wél terugzien op een goede wedstrijd. Het was niet de eerste nederlaag, maar wel de eerste die terecht was.