We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst verslaat Erp

maandag 5 november 2018 door

Venhorst verslaat Erp

Vorige week zondag behaalde Venhorst een knappe overwinning op EVVC en vandaag moest het team van trainer Joost Janssen naar koploper Erp, historisch gezien nooit een makkelijke opgave. De voorzitter van Erp wist vooraf zelfs te melden dat Venhorst sinds 1957 pas 2 keer gewonnen had in Erp. Gelukkig wisten onze spelers weinig of niets van deze statistiek en begonnen ze onder een fraai herfstzonnetje energiek aan de wedstrijd. Zonder Tijn vd Vossenberg, Rob van Dooren en Mike Van Grinsven liet Venhorst zien zonder deze spelers ook voldoende in zijn mars te hebben om Erp goed partij te geven. In de 15 e minuut speelde Max vd Bosch Thijs van Sleeuwen vrij voor de Erpse keeper, maar zijn inzet ging voorlangs. Terwijl het spel op een neer golfde en beide teams met een flinke portie inzet speelden – zo hoort het natuurlijk altijd- was het in de 31 e minuut weer Max vd Bosch, die Thijs van Sleeuwen bereikte. Die rondde overtuigend af en zorgde voor de 0-1 voorsprong voor Venhorst. Tien minuten later ontstond er onder Venhorstse druk een chaotische situatie in het Erpse doelgebied, wat uiteindelijk leidde tot de 0-2, toen Max vd Bosch de beslissende tik uitdeelde. Dat was ook de ruststand.

Vorig jaar stond Venhorst na een uurtje voetbal ook met 2-0 voor en dat bleek toen niet genoeg voor de overwinning, dus moest Venhorst vandaag geconcentreerd en fel doorgaan. Dat gebeurde ook: in de 55 e minuut kreeg Thijs van Sleeuwen de bal in de voeten aangespeeld en hij draaide knap weg bij zijn tegenstander, waarna hij met links de bal langs de
doelman binnen schoof, 0-3. Terwijl Erp op zoek bleef naar een beter resultaat bleef de Venhorstse achterhoede, tegen de luchtmacht van Erp, goed overeind en dankzij de inzet van alle spelers kreeg Venhorst nog enkele goede kansen op een beter resultaat. O.a. Thijs van Sleeuwen deed in de 73 e minuut nog een fraaie poging, maar zijn lob verdween net over de kruising. In het laatste kwartier speelde Venhorst, met nog drie invallers de wedstrijd uit zonder een tegendoelpunt te incasseren. Een verdiende en goede overwinning voor Venhorst, dat na afloop terecht in Erp bleef hangen om de “Duitse middag: van een Venhorsts tintje te voorzien.

Komende donderdagavond speelt Venhorst uit tegen Venraij voor de beker. De volgende competitiewedstrijd van Venhorst 1 is thuis tegen SSS’18 op 18 november. We hopen dan weer op flinke ondersteuning van onze supporters.