We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst verslaat Prinses Irene uit Nistelrode

dinsdag 4 februari 2020 door

Na de afgelasting vorige week van de uitwedstrijd bij Vianen Vooruit zag het er met een nat weekend ook niet goed voor de wedstrijd van zondag: thuis tegen Prinses Irene. Maar zowel de consul als later nog de scheidsrechter gaven het veld een voldoende en dus kon er om 14.30 uur afgetraptworden.

Venhorst met 14 punten en Prinses Irene met 18 punten stonden op de 11e en 6e plaats op de ranglijst, en gezien de verschillen tussen de laatste plaats (12 punten) en de 6e van Irene was het uiterst belangrijk om deze wedstrijd met een positief resultaat te beëindigen. Venhorst ging er dan ook vol voor. Met als verrassing eindelijk weer eens Tom v.d. Boogaard aan de aftrap, na een jaar afwezigheid. De eerste mogelijkheid was voor Max van den Bosch, die met links een uithaalde, maar de keeper redde. Twee minuten later een knal van Thijs van Sleeuwen, die net over het doel verdween. Het bleken de eerste waarschuwingsschoten voor een scherper vervolg. In de 16e minuut nam Teun v.d. Putten een corner richting Tom v.d. Boogaard, die de bal terug gaf op Teun. Zijn inzet had meer venijn en snelheid dan de Irene keeper verwachtte en verdween fraai in het doel, 1-0.

Twee minuten later een ouderwets schot richting de verre kruising van Tom v.d. Boogaard, dat mede gestuurd door de wind in die verre kruising insloeg, 2-0. Venhorst bleef beter omgaan met de winderige omstandigheden, gaf nauwelijks kansen weg en kreeg zelf nog enkele goede kansen om de
score uit te breiden voordat de warme thee aan de beurt was. In de 42e minuut kapte Teun v.d. Putten op de 16-meter zijn tegenstander uit, maar hij schoot over. En in de 45e minuut kopte de voor Tom ingevallen Mika van Creij rakelings over het doel. Ruststand 2-0.

Na de rust gaf Prinses Irene nog eens gas en probeerde de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Venhorst stond enige tijd onder druk, maar de verdediging gaf geen echte kansen weg. Met een toenemende lastige wind was het voetbal minder dan in de eerste helft, maar de beste kansen waren toch weer voor Venhorst. Zoals in de 54e minuut toen een scherpe voorzet van Thijs van Sleeuwen net niet tot doelpunt gepromoveerd kon worden. Met een flinke portie werklust kreeg Venhorst weer steeds meer controle over de wedstrijd. Enige minpuntje was dat de uitgespeelde kansen niet tot een derde doelpunt leidden. De laatste mogelijkheid was voor Mika van Creij, die met een ferme uithaal in de 87e minuut de bal over de kruising joeg. Op de bank zag Jelle van Gerwen dat hij er dit maal niet in hoefde te komen om de nul vast te houden!

Volgende week zondag moet Venhorst naar de koploper: Olympia’18. Een ideale tegenstander om te laten zien wat Venhorst kan, komt dat zien!

Venhorst verslaat Prinses Irene uit Nistelrode