We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst wint in Sevenum bij Sparta’18

maandag 13 mei 2019 door

Venhorst wint in Sevenum bij Sparta’18

Veel clubs zitten in de gevarenzone met het oog op de mogelijke nacompetitie en Venhorst hoort daar ook nog bij. Sparta’18 moest zondag punten scoren om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Genoeg ingrediënten om een spannende wedstrijd tegemoet te zien. Een spannende wedstrijd werd het ook.

Met enkele wijzigingen wegens blessures en schorsingen begon Venhorst wat onzeker en matig aan de wedstrijd. In de 15 e minuut redde keeper Daan Fonken uitstekend en hield Venhorst zo overeind. In de 30 e minuut loste Jaap Kanters een uitstekend schot, maar dat ging net over het doel. Veel echte kansen kregen beide teams niet; het spel bleef van beide kanten niet goed, de verdedigingen overheersten en met de rust gingen we met 0-0 naar de thee. De tweede helft begon Venhorst sterk, begon goed te voetballen en na een paar minuten al zette de jarige Thijs van Sleeuwen twee man opzij, maar werd door de derde binnen de 16-meter onderuit gehaald. Penalty, dacht iedereen, behalve de scheidsrechter! Even later een goede aanval van Venhorst, die door Thijs van Sleeuwen net niet afgerond kon worden, zijn schot eindigde op de keeper. Venhorst werd wel steeds gevaarlijker, maar de inmiddels zeker verdiende voorsprong kwam maar niet tot stand. Tot de 67 e minuut, uit een corner ontstond een gevaarlijke situatie, die door Niels de Louw op waarde werd beoordeeld: hij gaf de beslissende tik en dat betekende de 0-1. Venhorst ging makkelijker voetballen, zocht en vond vaak de vrije man. En een kwartier later zagen we een fraaie aanval over meerdere schijven, waaruit Teun vd Putten de bal hard en zuiver voorgaf: Thijs van Sleeuwen kopte de bal keihard en onhoudbaar binnen, 0-2. Proficiat. Sparta’18 bleef fanatiek op zoek naar een beter resultaat, zodat Venhorst goed bij de les moest blijven, maar met volle inzet lukte dat. Zo voorkwam Teun vd Putten nog een bijna zeker lijkend doelpunt met een uiterste krachtsinspanning en tikte de bal vlak voor de lijn weg. Doelman Daan Fonken greep verder in als het nodig was en de Venhorstse verdediging hield met 100 % inzet zo de nul en nam de drie punten mee naar Venhorst, met een compliment voor de “invallers” van vandaag.

Volgende week zondag thuis tegen DAW kan Venhorst klassenbehoud veilig stellen!! Dat wil iedereen wel meemaken, lijkt ons. Het kan een mooi weekend worden met de jaarlijkse club BBQ, het waarschijnlijke kampioenschap voor Dames 30+ en voor Venhorst 2 en wie weet wat voor redenen meer om er bij te zijn. De kantine blijft open tot 22.00 uur!