We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Venhorst wint van Volharding

maandag 11 februari 2019 door

Venhorst wint van Volharding

In september eindigde de uitwedstrijd in een gelijkspel, waar Venhorst misschien wel recht had op meer. Zondag, op een ondanks de natte nacht redelijk bespeelbaar veld, was het voor Venhorst zaak om de eerste punten van het nieuwe jaar binnen te halen.

Voor de wedstrijd begon was er aandacht voor het overlijden van ons erelid Harry Jagers, die als voetballiefhebber in hart en nieren wilde dat de wedstrijd gewoon door zou gaan. Een mooi eerbetoon aan Harry zou natuurlijk een overwinning van Venhorst 1 zijn. Na een mooie minuut stilte creëerde Venhorst in het eerste kwartier een paar goede kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. Volharding speelde scherp, fel en schuwde een overtreding niet, waar Venhorst het soms lastig mee had. Na een redelijk evenwichtige periode werd Venhorst in de laatste gedeelte van de 1 e helft weer gevaarlijker en kreeg een paar goede kansen, zonder het laatste zetje te kunnen geven. Tijd om de wind en regen even te vergeten met een kopje thee of iets warmers…… Vier minuten na de rust kreeg Volharding een penalty te nemen wegens een onduidelijke overtreding in het Venhorstse 16 metergebied.

Keeper Daan Fonken behoedde Venhorst voor een achterstand en dook de inzet uit de benedenhoek. Hierna werd Venhorst steeds sterker, maar tot doelpunten leidde dit nog niet. In de 77 e minuut zagen we een goede actie van Tom vd Boogaard maar zijn lob verdween, gedragen door de wind, net naast het doel. Venhorst ging door voor de drie punten en in de 81 e minuut bracht Teun vd Putten een vrije trap perfect voor het doel. Rens van Sleeuwen stond klaar om de bal onhoudbaar binnen te koppen en Venhorst stond op 1-0. Een paar minuten later kon Luuk vd Boogaard van dichtbij de 2-0 binnen tikken, maar zijn inzet ging net voorlangs. Terwijl Volharding nog eens alles op alles zette om de gelijkmaker te maken bleef Venhorst redelijk eenvoudig op de been en speelde de laatste minuten goed uit zonder de score uit te kunnen breiden. Al met al een verdiende, maar wel zwaar bevochte overwinning voor Venhorst. Hopelijk een opsteker voor komende week als Venhorst op bezoek moet bij topper Helvoirt. We hopen dan weer flink wat Venhorstse supporters te mogen begroeten.