We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Verbeteringen Stiltegebied

donderdag 19 maart 2020 door

Verbeteringen Stiltegebied

De Vogelwerkgroep (VWG) van stichting D’n Eik heeft als doel het vogelbestand in de gemeente Boekel te behouden en waar mogelijk te vergroten. Eén van de activiteiten is het creëren van een klein stiltegebiedje in de Boekelse bossen. Het stiltegebied bevindt zich links in het bos net achter de Perekker en grenzend aan de kwekerijen. In dit stiltegebied broeden diverse vogels.

Afgelopen tijd heeft de VWG samen met de werkgroep ‘Onderhoud Perekker’ diverse werkzaamheden in het stiltegebied verricht. Eerst zijn enkele bomen gekapt, zodat meer licht wordt doorgelaten. Daarna zijn veel soorten struiken geplant. Veel zangvogels broeden immers liever dicht aan de grond in een struik, dan boven in een boom. Daarnaast leveren deze (bessendragende) struiken voedsel voor de vogels.

Door het stiltegebied loopt nu één wandelpad. Wilt u van dit mooie gebiedje genieten? Blijf dan op het wandelpad, zodat het grootste deel van het stiltegebied met rust wordt gelaten. Wandelt u er graag met uw hond? Houd uw hond dan alstublieft aangelijnd. Zeker de komende tijd, als het broedseizoen weer is begonnen. Want al doet uw loslopende hond niets, de broedende vogels worden toch gestoord als uw hond in de buurt van een nest loopt.

De vrijwilligers van de VWG willen zich graag inspannen voor een goede en mooie leefomgeving van vogels. Met uw medewerking moet dit zeker lukken. Onze dank daarvoor.

Vogelwerkgroep Boekel-Venhorst
vogelwerkgroepbv@gmail.com