We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Vergrootglas gestolen nieuw belevingspad, heb jij tips?

zaterdag 18 april 2020 door

Vergrootglas gestolen nieuw belevingspad, heb jij tips?

Het verdwenen vergrootglas … helaas is dit geen sprookje of een spannend verhaal maar de werkelijkheid. In de gemeente Boekel bevindt zich een heel bijzonder stukje natuur. Als we wandelen door het natuurgebied van de Perekker, lopen we er met onze neus bovenop. Maar natuurlijk moet je het wel zien, de Peelrandbreuk en de Wijstgronden. Omdat dit zo uniek en bijzonder is, zijn er namens stichting d’n Eik in 2018 vijf enthousiaste mensen aan de slag gegaan om dit stukje unieke natuur onder de aandacht te brengen bij de inwoners van de gemeente Boekel en met name onder de aandacht te brengen bij de kinderen. Hier ligt immers de toekomst!

Door de werkgroep werd een projectplan geschreven en een Natuurbelevingspad ontwikkeld voor kinderen, wat voorzien is van diverse speeltoestellen en van een verhalenlijn. Voor de financiën werd een beroep gedaan op diverse instanties en potjes zoals gemeente, provincie, waterschap en andere sponsoren. Nadat de financiering rond was kon het gecertificeerde bedrijf Sicuro beginnen met het plaatsen van de toestellen. De toegangspoort en de picknicktafel zijn gemaakt door André van Boxtel. In het weekblad Boekel & Venhorst, hebt u gelezen dat het de planning was om het Natuurbelevingspad te openen op 2de Paasdag 2020. In verband met de coronacrisis ging dat helaas niet door. Er is door de werkgroep en alle vrijwilligers enorm veel tijd en inspanning geleverd om alles voor elkaar te krijgen en de leden waren dan ook blij dat de klus geklaard was.

Inmiddels hebben veel mensen het pad ontdekt en de speeltoestellen bewonderd. Helaas is op vrijdag 17 april het vergrootglas weggehaald en dat is al meteen een flinke domper voor de mensen die zich al bijna twee jaar actief hebben ingezet voor het project. Maar zeker ook voor de kinderen en hun ouders die nu al dagelijks het Natuurbelevingspad lopen.

Het kan zijn dat er iemand is die het vergrootglas heeft gezien of die weet wie het heeft ontvreemd. Wij doen een dringende oproep om dit vergrootglas terug te brengen. Het kan anoniem in een tas worden bezorgd bij de voorzitter van stichting d’n Eik, op Bergstraat 23 in Boekel. Mocht het vergrootglas niet binnen een week terug zijn, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de politie in te schakelen en zullen we intensief gaan controleren.

Informatie over deze zaak kunt u kwijt bij Ton Vogels op 06 – 360 510 60, een van de initiatiefnemers van het project.