We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Verkiezingen; zie jij door de bomen het bos nog? De bieb helpt!

maandag 20 november 2023 door

Verkiezingen; zie jij door de bomen het bos nog? De bieb helpt!

Sneller dan verwacht mogen we woensdag 22 november weer naar de stembus voor landelijke verkiezingen. Er komt veel informatie op je af. Over het stemproces, de partijprogramma’s en tijdens de debatten. Wil je graag stemmen, maar schrikt de hoeveelheid informatie je af? Bij de Bibliotheek ligt de verkiezingskrant in gewone taal voor je klaar. Ook kunnen de bibliotheekmedewerkers van het informatiepunt digitale informatie je helpen als je wilt weten hoe een stemwijzer werkt.

Heb je thuis geen computer?
Kom dan in de bibliotheek gratis gebruik maken van een computer om informatie op te zoeken. Dit alles is ook voor iedereen die geen lid is.

Twee verkiezingskranten
In de bibliotheek liggen maar liefst twee verkiezingskranten klaar! Om ter plekke te lezen of om mee te nemen naar huis. Het gaat om een krant in gewone taal. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezingen over gaan, hoe stemmen werkt en wat de Tweede Kamer doet. En dan is er de krant ‘Stem jij ook’. Die is speciaal bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Zo heeft iedereen de kans om weloverwogen een stem uit te brengen!

Informatiepunt
De bibliotheek is van oudsher dé plek om informatie op te zoeken. De bibliotheekmedewerkers staan voor je klaar om je te helpen de juiste informatie te vinden en te filteren. Ook als het gaat om digitale informatie. Dus wil jij meer weten over het opzoeken of gebruiken van een stemwijzer? Of wil je op zoek naar achtergrondinformatie? Loop dan binnen bij de bibliotheek in je gemeente. Deze service is er voor iedereen, ook als je geen lid bent!

Online informatie zoeken
Zoek je liever zelf of online je informatie in heldere en makkelijker taal? Kijk dan eens op www.Steffie.nl. Steffie legt alles uit over stemmen. Ze legt uit hoe verkiezingen werken en wat de Tweede Kamer doet. Je kunt daar ook oefenen met stemmen. Kijk op www.bibliotheekdelagebeemden.nl voor alle informatie over onze vestigingen en de (bemande) openingstijden.