We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Vertoning documentaire: De Pijn op het Platteland

maandag 6 mei 2024 door

Vertoning documentaire: De Pijn op het Platteland

Als boerin vervul je vele rollen. Je bent administrateur, moeder, vrouw, oma van. Je kampt met vele uitdagingen, zoals wet- en regelgeving, genoodzaakte aanpassingen en onbegrip. Wel willen innoveren, maar in hoeverre is dit haalbaar? Je hebt zorgen over de toekomst en voelt je niet altijd gezien of gewaardeerd. Gelukkig is daar de natuur, de vrijheid en zijn er de dieren of gewassen waar je voor zorgt. Je gezinsleven en je bedrijf zijn je trots. Op dinsdagavond 28 mei vertoont de Bibliotheek de Lage Beemden de documentaire ‘De pijn op het platteland’.

Herken jij je ook in deze thema’s? Of wil je je buren op het platteland beter leren kennen? Meld je dan aan en kijk en praat mee.

Gesprek
De avond start met een woordje van wethouder Ben Brands van de gemeente Boekel-Venhorst. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar, met Femke en Maaike (initiatiefnemers voor de docu vanuit ZLTO) en de wethouder in gesprek te gaan.

Documentaire
In de documentaire – die in opdracht van ZLTO is gemaakt – volgt documentairemaker Margo de Haas met haar camera boerinnen Leonie, Madeleine, Berdien en Marije uit Brabant en Zeeland; elk vol passie over leven en werken op het platteland. Stuk voor stuk krachtig, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. Kwetsbaar door alles wat de laatste jaren op hen afkomt; stikstof, energiecrisis, waterschaarste en de verharding in de publieke opinie. Krachtig in het vinden van een modus om te overleven en er telkens weer het beste van te maken. Hoe werkt deze optelsom aan maatschappelijke uitdagingen door in hun leven? Hoe worden de boerinnen geraakt door dat wat we in het publieke debat polarisatie zijn gaan noemen?

Aanmelden
Deze avond is gratis en vindt plaats op dinsdagavond 28 mei van 20.00 tot 21.30 uur in theater De Horst in Venhorst.

Graag aanmelden via www.bibliotheeklagebeemden.nl.