We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Classic Motoraces Boekel

woensdag 25 mei 2022 door

Classic Motoraces Boekel

De Boekelse motorclub MAC Mova ’83 organiseert voor de twintigste keer de VHM Classic Motoraces voor historische en klassieke wegracemotoren. Het programma is op zondag 29 mei goed gevuld, met klassen van 50cc tot en met 500cc, zijspannen tot en met 1000cc en voor echte nostalgie de pré 50cc en 125cc veteranen-klasse.

Daarnaast is er dit jaar plaats ingeruimd voor een sSpecial’ klasse en komt De Kostwinder groep een demonstratie geven met meer recentere motoren. Bij de demo’s doen ook diverse leden van MAC Mova ’83 mee. Dat levert een dagvullend programma op met een knipoog naar vervlogen tijden, met machinekeuring, verkenningsronden, een kijkje in het vrij toegankelijke rennerskwartier en demonstratie ritten. De motoren hebben een bouwjaar tot en met 1968, met uitzondering van de 50cc en zijspanklasse welke tot met 1972 gemaakt zijn. Na de verkenningsronden in de ochtend begint omstreeks 12.45 uur de eerste manche waar alle klassen aan de start komen. Na de pauze rijden alle klassen nog een keer. De motorraces worden gehouden op stratencircuit ‘De Burgt’, aan de Burgt in Boekel. Uiteraard is er voor het publiek gezorgd voor een natje en een droogje. De toegang is zoals elk jaar gratis.