We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Volop surprises voor Rutger van Herpenruiters

maandag 19 november 2018 door

Volop surprises voor Rutger van Herpenruiters

Met het sinterklaasweekend in het achterhoofd hebben de ponyleden van de Rutger van Herpenruiters bij de derde selectiewedstrijd (dressuur) voor een aantal daverende verrassingen gezorgd.

Gestimuleerd door het goede nieuws eerder die week dat ze via de Rabobank Clubkas Campagne weer een mooi bedrag ter beschikking kregen, besloten de jeugdleden dit met een aantal keigoede prestaties terug te betalen.

Sharon van der Velden (zie foto), slaagde erin om ondanks wat lichamelijke ongemakken haar pony Sil soepeltjes door de proef te leiden en de juryleden bekroonden haar optreden dan ook terecht met een eerste plaats in de klasse M2.

Een direct gevolg van deze topprestatie is dat ze in het tussenklassement, bepalend voor de uitzending naar de Brabantse Kampioenschappen, opschoof naar een derde plaats. Alle kans dus nog op een kwalificatie, maar dan zal er ook in de volgende twee wedstrijden gescoord moeten worden!

Voor Jilles Timmers is die buit al binnen, want met drie overwinningen op rij in de L1, is hij niet alleen definitief geselecteerd, maar tevens al kringkampioen. Deze unieke trilogie schept verwachtingen voor eind januari, wanneer hij zich mag gaan meten met andere regionale talenten op de Brabantse kampioenschappen. Wie weet dat hij daar zelfs een ticket voor de Hippiade (NK voor dressuurruiters) in de wacht kan slepen.

Ook in de B-klasse wisten Rutger van Herpenruiters te verbazen, want met speels gemak werden de eerste drie plaatsen opgeëist door respectievelijk Anne van Lent, Han van Doren en Indy van den Broek met hun middelgrote pony’s. Het zal raar moeten lopen als we niet enkele van hen ook zullen terugzien op het regionaal kampioenschap.

Met Sophie, Jelke, Kiki en Amber ook nog aan de start in deze categorie, leverde het de ruitervereniging maar liefst 50% van het deelnemersveld aan. Eens te meer een bewijs dat het beleid, gericht op goede begeleiding door ervaren trainers in de eigen rijhal, niet alleen vruchten afwerpt, maar ook aantrekkingskracht heeft op de jeugd. Hiermee ontwikkelt de vereniging zich langzamerhand tot een toonaangevende hippische club voor Boekel en omstreken.