We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Voorlopig uitstel wijziging van milieudienst

donderdag 31 januari 2019 door

Voorlopig uitstel wijziging van milieudienst

Het blijft voor gemeente Boekel een breekpunt dat ODBN (Omgevingsdienst Brabant Noordoost) zich meer macht wilde toe-eigenen en de gemeenten met de kosten hiervan op wil zadelen. Dat had de gemeente al voor de jaarwisseling duidelijk gemaakt. Om die reden verandert er de komende twee jaar nog niets aan het gewijzigde plan van de milieudienst.

Boekel is hier al over in gesprek geweest met de directie van ODBN, omdat alle zestien gemeenten en de provincie moeten instemmen met de wijziging, wilde men in gesprek met Boekel.

Voornamelijk vanwege het feit dat het algemeen bestuur van de milieudienst taken, waar slechts enkele gemeenten om vragen, verplicht zou kunnen opleggen bij alle aangesloten gemeenten, wekte dit weerstand op bij gemeente Boekel. Zij stemde dus tegen eind 2018.

Lees hier het artikel uit het Brabants Dagblad.