We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

De voorzitter van BoeCult aan het woord

maandag 19 augustus 2019 door

De voorzitter van BoeCult aan het woord

Komend weekend is het eindelijk zo ver, dan maken we ons op voor BoeCult 2019! Terwijl men de flyer bij de laatste uitgave van het Boekels Weekblad op de deurmat heeft mogen ontvangen, verwijzen we iedereen voor nog meer informatie en extra’s naar www.boecult.nl en de Facebook- en Instagrampagina van BoeCult. Iemand die met volle teugen uitkijkt naar hét gratis cultuur- en muziekevenement van de regio is de voorzitter van BoeCult, Karel Boeijen. Met hem zijn we in gesprek gegaan.

BoeCult: Het hoe, waarom en waarvoor?
Dit jaar wordt BoeCult voor de 16e keer georganiseerd. 16 jaar geleden begon het allemaal. Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde St. Agathaplein en het nieuwe gemeentehuis kwam het initiatief om een dorpsfeest te organiseren voor alle inwoners van Boekel en Venhorst. Een initiatief van de toenmalige burgemeester Driek van de Vondervoort met de bedoeling voor jong en oud een feestdag te organiseren met een culturele inslag. Voor Karel Boeijen is het ook alweer het 16e jaar. Het eerste jaar als presentator, vervolgens 15 jaar als voorzitter. “De eerste editie sloeg destijds in als een bom, het was volle bak! En daar kan ik zo van genieten. Een evenement van, voor en door Boekel en omgeving! Dat maakt het zo leuk om ieder jaar weer met een super enthousiast team van vrijwilligers vol ambitie en motivatie zo’n evenement te realiseren. Met hulp van sponsoren en vrijwilligers van diverse verenigingen kunnen we een garantie voor succes bieden. De diversiteit in muziek, maar ook het straattheater en de kunstmarkt, daar kan ik en de meeste bezoekers de vingers bij aflikken!”

“Vrijheid, blijheid en komen zo lang of zo kort je wilt zonder entree te hoeven betalen. Dat is waarmee wij ons onderscheiden, zeker ten opzichte van de steeds populair wordende festivals met flinke entreeprijzen en de commerciële inslag. Daar mogen we zuinig en trots op zijn!”

Namens het BoeCult-comité en alle medewerkers heet Karel iedereen van harte welkom aanstaande zaterdag en zondag in het centrum van Boekel voor BoeCult 2019!