We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Wandeling door het Boekel van NU én TOEN

donderdag 10 september 2020 door

Wandeling door het Boekel van NU én TOEN

Aanstaande zaterdag 12 en zondag 13 september zijn weer de jaarlijkse Open Monumentendagen. In Nederland worden die al vanaf 1987 georganiseerd. Dit jaar is het thema: ‘Leermonument’.

Vanwege corona zal het in veel gemeenten dit jaar niet of in aangepaste vorm zijn. Enkele leden van de Heemkundekring hebben voor deze dagen spontaan een wandelroute samengesteld, door het centrum van Boekel. Maar je kunt de wandeling natuurlijk ook op alle andere dagen doen. Het is een leuke en leerzame wandelroute. Een stukje huidig Boekel verkennen, met z’n rijks- en gemeentelijke monumenten, kunstwerken en poëziepaaltjes, en met hier en daar verwijzingen naar het verleden.

De route is 3,6 km lang en duurt afhankelijk van uw interesse 1-2 uur. De route is als pdf (8 pagina’s A4) te downloaden op onze site www.heemkundekringboekel.nl, en zolang de voorraad strekt als geprinte versie gratis af te halen bij het kastje voor de Heemkamer, Sint Janplein 22, Boekel.

Veel leerzaam wandelplezier gewenst!