We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Werken in het park: heerlijk

zaterdag 29 juni 2019 door

Werken in het park: heerlijk

Zorgen voor een fijn werkklimaat is erg belangrijk. Volgend jaar mogen we naar een nieuw schoolgebouw. Klimaatbeheersing en een goede akoestiek hebben bij de aanleg hiervan een grote prioriteit gekregen. Als overbrugging geven we dit jaar met onze school OBS Uilenspiegel een jaar lang les in het voormalige gebouw van een andere basisschool, De Regenboog. Ons jaar verloopt prima. Ook de onderlinge contacten met de andere school zijn goed.

Dit is een ingezonden stuk door OBS Uilenspiegel

Maar … met de tropische temperaturen van ver boven de dertig graden zoeken de zweetdruppels hun weg in mijn shirt. Op maandag is het ’s middags tweeëndertig graden in onze klas. Iedereen puft en zucht.
Omdat de komende dagen ook nog tropische temperaturen worden verwacht wordt besloten een tropenrooster in te stellen. Bij binnenkomst vandaag komt de warmte me al tegemoet. En dan is het pas iets over half acht. Ik loop even naar buiten. Er is nog sluierbewolking en er waait een windje. Ik besluit zo meteen met de gehele klas te verhuizen naar het tegenoverliggend park.

De verhuizing kost me tien tot vijftien minuten. Alle tafels en stoelen worden meegenomen naar buiten. Tafelgroepjes worden gevormd onder verschillende bomen. Bij een grote boom geeft stagiaire Renske groep 4 een rekeninstructie. De kinderen genieten van het werken buiten. Op de tafeltennistafel komen de nakijkboeken te liggen. Gemaakt werk wordt daar ook neergelegd. De kinderen kunnen op hun takenbrief zien welke taken er op het programma staan. Het ene kind start met spelling, weer een ander kind is aan het lezen. De kinderen genieten van deze werkplek.

Het is vandaag de laatste dag van Renske als stagiaire. Na de pauze maken we onder een grote boom een mooie kring.
We zingen haar onder begeleiding van een gitaar toe en spreken mooie woordjes uit naar haar. Renske trakteert op een lekker ijsje. Goede keuze, met dit weer! Vijfentwintig minuten voordat de school uit is besluiten we de tafels en stoelen weer naar binnen te sjouwen. Het is “bloody hot” in de klas. Het zweet loopt van mijn voorhoofd.

Twee dingen weet ik zeker vandaag.
Klikmaatbeheersing is erg belangrijk in het nieuwe gebouw en de beslissing van vanmorgen was een goede.
Werken in het park, heerlijk.

Sjaak van Moorsel