We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Wervelend slot selectiecyclus Rutger van Herpenruiters

maandag 8 juli 2019 door

Wervelend slot selectiecyclus Rutger van Herpenruiters

Buurdorp Volkel vormde het decor voor de laatste selectiewedstrijd, die bepalend was voor de omvang van de afvaardiging van de Boekelse Rutger van Herpenruiters naar het Brabants Kampioenschap latere deze maand in Zijtaart.

De hippische vereniging, die niet alleen qua prestaties maar ook qua ledental een opmerkelijke groei doormaakt, kan opnieuw terugkijken op een succesvol weekend. Omdat zowel de paarden als de pony’s aan de start verschenen en er ook nog eens in beide disciplines (springen, dressuur) gestart werd, was er sprake van een overvol programma. Onze ruiters en amazones konden dan ook vol aan de bak, maar gesteund door een strakblauwe hemel en een regelmatig terugkerend zonnetje kon dat moeilijk een straf genoemd worden. Consolidatie van de posities, daar moesten de volwassen deelnemers zich zaterdag met hun paarden op richten en al met al lijken ze daarin meer dan geslaagd te zijn. Bij het springen natuurlijk de gebruikelijke hoofdrol voor de gezusters van Erp, die zich weer eens nadrukkelijk lieten gelden. Zowel in de B- als de L-klasse als behaalde respectievelijk Isabeau en Britt een overwinning en bekroonde eerstgenoemde haar superieure optreden tijdens de selectiecyclus ook nog eens met het kringkampioenschap. Fleur van Erp kon het zich veroorloven de wedstrijd in de Z-klasse aan zich voor bij te laten gaan, want met twee overwinningen, had ze haar ticket voor de vervolgwedstrijd op provinciaal niveau al in de tas. Ook de dressuurruiters wisten de nodige startbewijzen op te halen. Een dubbelslag was er voor Mellanie Robben die zowel in het L1 (met Kira) als de Z1 (met Imperious Black R) gaat meedingen naar de titel ‘Brabants Beste’). In de L1 zal zij dan onder meer moeten afrekenen met clubgenote Evy van Mensvoort, die zowel tijdens de wedstrijd zelf als in het eindklassement een plaats achter haar eindigde. Ook in de M2 een dubbele afvaardiging, want zowel Ingrid van Berlo als Els Boeijen, wisten zich door een sterke eindsprint te kwalificeren. Een dag later mochten de pony’s hun opwachting maken en daar was er voor veel van onze jeugdige leden nog behoorlijk wat om voor te strijden. Het is goed om te zien, hoe sterk onze vereniging zich in de breedte aan het ontwikkelen is, want ook een aantal namen, die in deze rubriek niet al te vaak worden genoemd, wisten zich door goed en constant te rijden op de valreep te kwalificeren voor de regiokampioenschappen. Zo waren er bij de beginners in de B-klasse verrassende afvaardigingen te noteren voor Jelke Meulenmeesters en Sophie Rosbender, die samen met Anne van Lent de strijd mogen aangaan in Zijtraart.

De 10-jarige Anne, die vorige week een overwinning mocht vieren in Grave, wist nu haar niveau en vooruitgang te bevestigen, door opnieuw een ereplaats (tweede) te behalen. In diezelfde klasse, maar met een grotere pony, verlengde Kiki van der Wiel haar abonnementen op een tweede plaats (voor de vierde keer!) en dat constante presteren op een hoog niveau werd natuurlijk ook passend beloond. We zien haar dus ook nog terug voor het vervolg tegen provinciegenoten. Baas boven baas, want er vielen ook nog eens maar liefst 3 kringkampioenen en twee dubbele afvaardigingen te noteren. Indy van den Broek (zie foto), was de prijzenpakker van het weekend, want naast het kringkampioenschap in de L1 met Anjershof All-in One, luisterde ze die prestatie ook nog eens op met een overwinning in de wedstrijd zelf en wist ze ook met haar andere troef Winnetou een afvaardiging veilig te stellen. Verandering van spijs doet eten en het is die afwikkeling waar Sharon van der Velden, zichtbaar van geniet. Moeiteloos schakelt de Landhorstse over van springen naar dressuren (en omgekeerd), vandaar dat zij, na dit weekend ook twee tickets voor Zijtaart rijker is. Met Sil mag ze in de koningsklasse (Z) van het dressuur aantreden en Edylia is haar maatje tijdens het ongetwijfeld spannende springconcours. Natuurlijk zien we ook Jilles Timmers, die op superieure wijze het kringkampioenschap in de L2 binnen harkte terug op de Brabantse. De omvangrijke afvaardiging van de Rutger van Herpenruiters wordt verrassend gecomplementeerd met Han van Doren, die er in de L1 een fenomenale eindsprint uitperste. Met een tweede plaats afgelopen weekend in Volkel, zorgde hij ervoor dat we de aspirant middelbare scholier ook in Zijtaart kunnen bewonderen. Het zal er eind van de maand om gaan spannen of onze talenten de strijd met hun provinciegenoten aan kunnen, maar hoe dan ook zal het voor eenieder een prachtige (leer)ervaring worden.