We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Burgemeester sluit woning in Boekel

vrijdag 8 januari 2021 door

Burgemeester sluit woning in Boekel

Begin november is in een woning op De Donk in Boekel een hennepkwekerij gevonden. Burgemeester Bos heeft de woning conform het Opiumbeleid voor drie maanden gesloten. Op maandag 6 januari 2021 heeft deze sluiting plaatsgevonden.

Het Opiumbeleid houdt in dat er regels zijn hoe lang een woning of bedrijfsruimte op slot gaat als er soft- of harddrugs gevonden wordt. Als dit voor de tweede keer op dezelfde plek gebeurt, is de sluitingsduur langer. Alle burgemeesters hebben de bevoegdheid om panden te sluiten als er drugs gevonden worden. Het Opiumbeleid in Boekel is afgestemd met de burgemeesters van de gemeenten Uden, Landerd, Cuijk, Grave, Sint Anthonis, Mill & St. Hubert en Boxmeer. In al deze gemeenten handelen de burgemeesters dus hetzelfde.

Verhuurt u een woning?
Ook als u als eigenaar een woning of bedrijfspand verhuurt en zelf niet te maken hebt met de hennepkwekerij wordt uw pand gesloten. Houd daarom uw pand altijd goed in het vizier. Er zijn inmiddels meerdere verhuurders in Boekel die hiermee te maken hebben gekregen.

Wij raden u dan ook aan om alert te zijn op de aanwezigheid van drugs. Ook voorbereidingshandelingen zijn sinds kort reden tot sluiting. Bij een ingerichte hennepkwekerij waar geen hennep zelf wordt aangetroffen is er dus ook reden tot sluiting.

Signalen van drugs?
Heeft u een signaal van een hennepkwekerij of iets anders wat niet door de beugel kan? Dan kunt u dit melden bij de politie of de gemeente Boekel. Wilt u anoniem blijven? Dan kunt u terecht bij meld misdaad anoniem.