We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Zeer geslaagde buitenbingo bij buurtvereniging Beatrixlaan-De Lage Schoense

zondag 26 april 2020 door

Zeer geslaagde buitenbingo bij buurtvereniging Beatrixlaan-De Lage Schoense

Ieder een eigen bingokaart, stoelen in de voortuin en laat de nummers maar rollen! De buurtbewoners van buurtvereniging Beatrixlaan-De Lage Schoense hadden er zin in! Allemaal fanatiek aan de gang. De spanning was om te snijden …

Bijna alle gezinnen deden zondagmiddag 26 april mee aan een heuse ‘buitenbingo’. Met 22 gezinnen en in totaal 69 deelnemers kan je wel stellen dat de animo groot was! Elk huishouden kon vanaf de oprit of voortuin meedoen. Gelukkig waren de weergoden hen goed gezind.

Boxen door de hele straat
De buitenbingo werd georganiseerd door de fanatieke buurtvereniging Beatrixlaan-De Lage Schoense. Naast de jaarlijkse kaart en jeu-de-boules competitie was dit nu een leuke aanvulling op het programma. Zeker omdat in deze tijden iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven.

Er werd gespeeld per persoon. Iedereen kreeg drie bingokaarten. Dus ook binnen het eigen gezin was er nog een soort van ‘competitie’. Op verschillende plaatsen in de straat waren geluidsboxen geplaatst, zodat het voor iedereen goed verstaanbaar was.

Brigit Houtman werd door een buurtgenoot getipt over het organiseren van een buitenbingo en zij heeft de organisatie op zich genomen. “Iedereen vond het gelijk een kei mooi idee! Het is eigenlijk ook wel logisch, want we zitten nu met z’n allen veel thuis. Iedereen kan wel wat positiviteit gebruiken. Het brengt mensen, op een veilige manier, bij elkaar.” aldus Brigit namens het bestuur van de buurt.

Prijzen
Er waren diverse prijzen, gekocht bij de Boekelse middenstand, om op die manier ook hen een hart onder de riem te steken. De prijzen varieerden van een tegoedbon van de Mouthoeve, Boekelse kadobon tot allerlei kleinere prijsjes. Bij een valse bingo moest men een liedje zingen voor de hele straat! Die eer viel Bas Mermans te beurt. “Welk lied hij ook alweer gezongen heeft, dat is ons door de schik ontschoten!”

Kortom een geslaagd evenement!

 

Met de tuk-tuk werden de prijzen getoond die men kon winnen bij één horizontale rij, twee horizontale rijen en vervolgens een volle kaart!