We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Zoektocht naar paddenstoelen

woensdag 3 oktober 2018 door

Zoektocht naar paddenstoelen

Dit is een ingezonden stuk door Ton Vogels namens de Jeugdnatuurwacht.

De zoektocht naar paddenstoelen op 29 september was best wel de moeite waard. We vonden eerst zwavelzwammen met gele hoedjes, plaatjes, bruine sporen en een vezelig steeltje. Dit zijn zogenaamde bundelzwammen die met een groot aantal bij elkaar staan.

In de hoek bij de visvijver, richting de Arendstraat, vonden we de resten van een flinke platte tonderzwam. Deze paddenstoelen groeien tegen een boomstam en sommige kunnen heel groot worden. Opvallend zijn de bruine bovenkant met bruine sporen en lange buisjes waaruit ook sporen vallen.

(Foto: tonderzwam)

Verder zagen we op de grond glimmerinktzwammen die ook in groepen bij elkaar groeien.

LET OP: Ik heb deze paddenstoelen ‘geplukt’ om goed te laten zien hoe een en ander in elkaar zit. Het is niet de bedoeling dat iedereen dat maar lukraak gaat doen, want dan blijft er niet veel van over.

(Foto: glimmerinktzwammen)

Zaterdag 6 oktober is de derde activiteit van dit seizoen. We gaan dan vanaf de Perekker, door de trimbossen, richting de Specht in Handel. Onderweg zullen we zien wat er zoal te horen, te bekijken en te ontdekken is.

Deze activiteit is al één week na de vorige; dat komt omdat op 13 oktober de herfstvakantie begint en we dan geen activiteiten hebben.
Op zaterdag 6 oktober om 15.00 uur worden jullie weer verwacht bij de Perekker. Tot dan!

Leiding Jeugdnatuurwacht “de Knokert”.