We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Zonnepanelen ‘Coöperatie Zonnedak Boekel’ eindelijk in zicht

woensdag 6 maart 2019 door

Zonnepanelen ‘Coöperatie Zonnedak Boekel’ eindelijk in zicht

De frames voor de zonnepanelen die in aantocht zijn, zijn inmiddels geplaatst op het dak van Nia Domo. De zonnepanelen van de eerste Coöperatie Zonnedak Boekel komen er nu echt aan! De panelen komen vanaf 18 maart.

Dat is precies een jaar na de geslaagde informatieavond van Boekel Energie in Nia Domo. De belangstelling voor zonnepanelen bleek overweldigend: in plaats van de geplande 275 werden er 506 ‘verkocht’. Dat plaatste Boekel Energie voor een probleem: op het dak van Nia Domo dat door de gemeente gratis ter beschikking werd gesteld, konden er ‘slechts’ driehonderd.

Tuindersbedrijf René Tielemans besloot die avond zijn dak op Neerbroek gratis ter beschikking te stellen. Er werd een nieuwe coöperatie Zonnedak Boekel opgericht, met Mart Hurkens als voorzitter. ,,Aanvankelijk zou de naam Coöperatie Nia Domo zijn geworden. Maar toen we ook een dak op Neerbroek gingen gebruiken, kozen we voor coöperatie Zonnedak Boekel.”

Lees hier het volledige artikel in het Brabants Dagblad.