We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Muzikale herinnering van: Jenny van den Berg

dinsdag 16 november 2021 door

Muzikale herinnering van: Jenny van den Berg

Van het jongerenkoor naar een popkoor tot uiteindelijk het zingen van huwelijksmissen en communievieringen. Een interview met Jenny van den Berg.

“Mijn eerste muzikale les was blokfluitles, waarna ik nog de altblokfluit en de gitaar heb geprobeerd, maar ik voelde me toch beter bij zingen. Ik heb daarin de klassieke weg bewandeld via het kinderkoor naar het jongerenkoor. Deze laatste is uiteindelijk meegegroeid met haar leden en werd zo popkoor Zichzelf. Van hieruit ben ik in 1992 voor het eerst gevraagd om een huwelijksmis te zingen. Ik hield aanvankelijk de boot af omdat ik dacht dat ik dat niet kon, maar ze bleven aandringen. Toen heb ik Bart van den Hoogen gevraagd om het samen met mij te doen. Ondanks dat ik met knikkende knieën in de kerk stond ging het zingen best oké. Ik heb daar zelfs voor het eerst Latijn gezongen! En zo rolden we samen van de ene mis in de andere. Tot we ergens een mis hebben gezongen van mensen die we helemaal niet kenden. Daar hebben we toen de streep getrokken omdat het te weinig voldoening gaf, zodat we daarna alleen nog voor onze eigen kennissenkring zongen. Via deze weg hebben Bart en ik ook veel communiemissen gezongen met de kinderen, tot dit stopte in Venhorst. Pronkzittingen, The Lion King of 75 jaar Venhorst, het vloog alle kanten op. Alleen uitvaarten, die heb ik meestal afgehouden omdat ik dat nooit echt gedurfd heb.”. 

Als ik Jenny vraag naar haar mooiste muzikale herinnering twijfelt ze tussen een lied uit de Lion King-musical en haar eigen bruiloft. Deze laatste wint uiteindelijk. “Niemand wist dat ik in mijn eigen huwelijksmis een nummer zou zingen voor Maickel. Het was heel mooi om ‘From this moment on’ voor hem te zingen. Dan kom je even heel dicht bij elkaar!”

En dan het favoriete nummer voor de Boekelse Top 500 van Jenny. Ze kiest ‘The Circle Of Life’ van Elton John. “We komen allemaal op deze wereld en hebben een pad te bewandelen wat ook weer een keer ophoudt. Ik vind het een heel mooi, maar ook een heel toepasselijk nummer voor het leven”.


Bekijk hier het laatste nieuws en alle muzikale herinneringen van de Boekelse Top 500. Wil jij ook live de Top 500 meemaken bij Nia Domo? Check hier de laatste info.