We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Henri: “Elkaar ontmoeten en samen tevreden zijn in onze gemeente.”

donderdag 3 maart 2022 door

Henri: “Elkaar ontmoeten en samen tevreden zijn in onze gemeente.”

Gemeenschapsbelang Venhorst – Boekel stelt u voor aan: Henri Willems, onze wethouder en nummer 2!

“Ik ben gelukkig getrouwd met Ingrid en wij hebben twee dochters, Yente en Mirle. Dit jaar zijn we naar Boekel verhuisd, daarvoor heb ik ruim 57 jaar in mijn geboorteplaats Venhorst gewoond.”

“Vanaf mijn achtste jaar ben ik lid van voetbalvereniging RKSV Venhorst. Daarnaast ben ik bij deze voetbalvereniging ook ongeveer vijf jaar als bestuurslid actief geweest (met als een van de hoogtepunten het mede organiseren van het 40-jarig jubileum).”

“Verder ben ik ongeveer vijf jaar bestuurslid en voorzitter geweest van Stichting Peuterspeelzalen Boekel en Venhorst.”

“Sinds 2005 zet ik me in voor Gemeenschapsbelang Venhorst – Boekel waarna ik in 2006 ben gekozen in de gemeenteraad en een jaar later fractievoorzitter werd. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 maakt Gemeenschapsbelang deel uit van de coalitie en sindsdien mag ik wethouder Bewonerszaken van de zelfstandige en zelfbewuste gemeente Boekel zijn.”

“Mijn functie als wethouder van onze gastvrije en actieve gemeente omhelst het sociale domein, burgerparticipatie, volksgezondheid, onderwijs, kunst en cultuur, recreatie en toerisme, kermissen en markten. Al met al een flinke portefeuille! Werk waar je het verschil kunt maken en dat vind ik een enorme uitdaging die ik graag ook voor de komende vier jaar aanga.”

“Mijn vrije tijd besteed ik aan het uitlaten van de hond waarbij ik actief deelneem aan de ‘ommetjes-app`.’ Iedere dag een wandeling vind ik belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Verder loop ik met Ingrid het Pieterpad en in de zomer stappen we ook op de fiets, wat we graag combineren met een drankje op een terrasje.”

“Verder voetbal ik nog altijd bij de veteranen en tennis ik sinds kort bij Tennisvereniging Venhorst en regelmatig een kaartje leggen, potje rikken, erg leuk en gezellig.”

“Het mooiste plekje in onze gemeente is in mijn ogen het monumentale dorpsplein van Venhorst. Het is zo’n kenmerkend plein waar alle belangrijke gebouwen van een peeldorp omheen zijn gebouwd. De school en de daarbij behorende woning waar vroeger het hoofd van de school woonde, de kerk, de pastorie en natuurlijk het gemeenschapshuis. Voor veel mensen die Venhorst ooit hebben verlaten is dit de kenmerkende plek waar het thuis/Venhorst-gevoel weer naar boven komt. In Boekel vind ik De Perekker erg mooi, een prachtig stukje natuur waar ik graag met de hond een wandeling maak.”

“Mijn keuze om de politiek in te gaan? Als je jong bent vind je het zo gewoon dat je een (ruime) keuze hebt in verenigingen en dat er festiviteiten voor alle inwoners, van jong tot oud, worden georganiseerd, Pleinfestijn, BoeCult, (rol)schaatsen of skeeleren op het plein. Later besef je pas dat hier heel veel vrijwilligers voor actief zijn geweest om dat allemaal voor jou en je kinderen mogelijk te maken. Als er zoveel voor je wordt geregeld kun je er ook iets voor terug doen door ook je bijdrage te leveren. Daarom heb ik verschillende bestuursfuncties bekleed en later ben ík de politiek ingegaan!”

“Gemeenschapsbelang was een logische keuze want dat is een partij waar je écht iets aan hebt. Zeker de laatste jaren heeft Gemeenschapsbelang zich geprofileerd als de partij die naar de mensen toekomt, naar ze luistert en binnen de mogelijkheden naar oplossingen zoekt. Ook vind ik belangrijk dat we een lokale partij zijn zodat we onafhankelijk zijn van de landelijke politiek en het belang van onze inwoners altijd op de eerste plaats komt. Wij luisteren naar wat jij belangrijk vindt en nemen besluiten voor nu maar kijken zeker ook naar de toekomst!”

“De afgelopen jaren hebben we ervaren hoe afhankelijk we van elkaar zijn en daarom wil ik me de komende periode opnieuw inzetten voor het welbevinden van de inwoners van de gemeente Boekel. Om samen te leven in een wereld die veilig en gezond is, met speciale aandacht voor onze jongeren en ouderen, voor mij belangrijke aandachtspunten voor de komende periode.”

“Een gemeente waar we elkaar ontmoeten, onszelf kunnen zijn en tevreden voelen, dat is wat ik samen met onze inwoners wil bereiken.”

Henri Willems